Olivero Mario Dolcetto d´Alba DOC Superiore “Buschet” 2019

 14,24 incl. BTW
 11,77 excl. BTW

Op voorraad

Productinformatie

Oogstjaar 2019
Wijndomein Olivero Mario
Wijnstreek Piëmonte
Druif 100% Dolcetto
Aroma De geur wordt gekenmerkt door een noot van kers in alcohol en amandel.
Smaken Kort na de opening is de wijn breed en omhullend. Daarna wordt de tannine versterkt, vanwege de rijping op eikenhout, wat uiteindelijk zorgt voor een buitengewone levensduur.
Inhoud 0,75 ltr.
Alcoholgehalte 14%
Wijnvanjewelste - Marco Donati

Olivero Mario

Gewicht 1 kg
Classificatie

DOC

Serveertemperatuur

18 – 20 gr. Celsius

Kleur

Robijnrood van kleur, zeer intens en levendig in de reflectie.

Vinificatie

De trossen Dolcetto-druiven van de wijngaard Buschet, gekenmerkt door kleine bessen die rijk zijn aan polyfenolen, worden met de hand geplukt in kratten. Na het zachtjes pletten en ontstemmen van de druiven, wordt het in een roestvrij stalen vat gestopt, waar de maceratie begint, vergezeld door alcoholische gisting. Enkele dagen later begint het werk van handmatig aftappen en overpompen ter begeleiding van de extractie, die resoluut verloopt tot aan de wijnrekken. Gedurende ongeveer 10-12 maanden vanaf het einde van de alcoholische gisting, laat Olivero Mario de Dolcetto Buschet verfijnen in hout. Hiervoor gebruikt hij de beste barriques waarbij het voor hen de laatste wijn van hun leven zal zijn.

Foodpairing

Het is een wijn voor de hele maaltijd. Het past goed bij voorgerechten, vleeswaren en kazen van gemiddelde leeftijd. Maar de koppeling is naar onze mening subjectief, dus veel plezier met het ontdekken van de jouwe.

De wijngaard en het verhaal

Buschet is een wijngaard in Rodello, 500 meter boven de zeespiegel, waar de zomerdagen warm en de nachten koel zijn. De ligging op het zuidwesten en de meer dan 40 jaar oude wijnstokken zorgen ervoor dat de trossen langzaam volledig rijpen. Hier wordt de Dolcetto-druif namelijk laat geoogst, wanneer de tannines klaar zijn om een ​​langlevende wijn te geven. In de kelder probeert Olivero Mario met de lange maceratie en houtrijping het rustieke karakter van deze wijn zo goed mogelijk uit te drukken.

Merk

Olivero Mario

Product labels