Uitgebreide informatie
Oogstjaar | 2016 |
---|---|
Wijndomein | Fasoli Gino  |
Wijnstreek | Veneto |
Druif | 100% Merlot |
Aroma | Rood fruit en hints van leer, truffel en zoethout. |
Smaken | Aangenaam fluweelachtig. Deze wijn is vol en rijk, maar met een goede balans. Een warme en krachtige Merlot. |
Inhoud | 0,75 ltr. |
Alcoholgehalte | 16,5% |
Fasoli Gino
Het verhaal verteld door Fasoli Gino:
Onze wijnmakerij is het verhaal van een familie die diepe wortels heeft in de omgeving van Verona. Sinds 1925 produceren we wijn met passie en toewijding. Met behulp van knowhow, verzameld over 4 generaties en enthousiasme omarmen we de moderne landbouwtechnieken die ons helpen het verleden terug te brengen.
In 1921 besloot Amadio Fasoli zich te wijden aan de wijnbouw in de vallei van Illasi, de groene uitgestrektheid ten oosten van Verona. Amadio zorgde zelf voor de levering van de wijnen die hij maakte voor de beste restaurants van het gebied, waarbij hij de demijohns (een soort gistingsfles) zelf met paard en wagen vervoerde. Het bedrijf werd officieel opgericht in 1925 toen de eerste factuur van verkoop werd uitgereikt aan de pastoor.
De tweede generatie van de familie was Gino Fasoli die dezelfde passie voor de wijngaarden van zijn vader erfde, waardoor het gebied van de wijngaarden en de productie van wijn werden vergroot. Het was Gino die zijn naam gaf aan het wijnhuis, gedreven door een bredere visie: zijn wijnen bekend maken in de hele regio Verona. In 1979 ontwikkelde Gino Fasoli een allergie voor sommige chemicaliën die in de wijngaarden worden gebruikt. Het wijnhuis werd vervolgens doorgegeven aan de derde generatie, Amadio en Natalino Fasoli, die de dappere en nogal moeilijke beslissing namen voor de wijnmarkt op dat moment: biologisch gaan.
“Ons heden is het verleden van anderen. Wat we vandaag zijn, is diep verbonden met wie ons voorging.”Â
Amadio en Natalino Fasoli begonnen met biologische wijnbouw in de jaren 1980. Hun weigering om chemische producten te gebruiken toont diepe toewijding om hun terroir en de gezondheid van de mensen die erin wonen en werken te beschermen.
De reis die ons van de wijngaard naar het glas brengt, wordt uitgevoerd met volledig respect voor de cultuur en waarden van ons terroir. Voortdurend strevend naar uitmuntendheid, ontwikkelen en implementeren we productietechnieken die de minst mogelijke impact op het milieu hebben, om onze consument te beschermen.
De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten en de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Biodynamische praktijken richten zich op het herstellen van een evenwicht dat verloren is gegaan door intensieve landbouw.
Gewicht | 1 kg |
---|---|
Classificatie |
Veronese IGT |
Serveertemperatuur |
13 – 14 gr. Celsius |
Kleur |
Intens robijn rood |
Vinificatie |
De druiven worden met de hand opgehangen op netten om gedurende 80 dagen te drogen, volgens de lokale traditie van apassimento. De druiven worden gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Daarna wordt de wijn minimaal 24 maanden in Franse eiken vaten bewaard. |
Opslag |
Deze wijn heeft een lange levensduur. Het wordt aanbevolen om de flessen horizontaal en in een donkere omgevingen op 15 gr. Celsius te bewaren. |
Aroma's |
Kruidig ,Rood fruit ,Zwart fruit |
Merk |
Fasoli Gino |
Product labels |
Gerelateerde producten
Adalia Balt Valpolicella Ripasso DOC Superiore 2019 Biologico
€ 15,14 incl. BTW
€ 12,51 excl. BTW
Vinory Monferatto Rosso 2021 Mandragola
€ 13,92 incl. BTW
€ 11,50 excl. BTW
Olivero Mario Barbera D’Alba DOC Superiore Campii Raudii
Vinory Barolo DOCG Bricco San Pietro 2019
€ 69,90 incl. BTW
€ 57,77 excl. BTW
Houten magnum kist Camerani
€ 21,63 incl. BTW
€ 17,88 excl. BTW