Bianco Veronese Pieve Vecchia IGT 2018 Biologico

 21,33 incl. BTW
 17,63 excl. BTW

Op voorraad

Productinformatie

Oogstjaar 2018 
Wijndomein Fasoli Gino  
Wijnstreek Veneto
Druif 100% Garganega
Aroma Zoete kruiden, geroosterde gerst, rijp wit fruit, sluit af met de zoetheid van limoen en kamperfoelie. 
Smaken Rond en vol van smaak, zacht en strelend maar ook fris en hartig. Lange afdronk die geroosterde en rokerige hints met amandeltonen voorstelt.
Inhoud 0,75 ltr. 
Alcoholgehalte 14,5% 
Wijnvanjewelste - Marco Donati

Fasoli Gino

Het verhaal verteld door Fasoli Gino:

Onze wijnmakerij is het verhaal van een familie die diepe wortels heeft in de omgeving van Verona. Sinds 1925 produceren we wijn met passie en toewijding. Met behulp van knowhow, verzameld over 4 generaties en enthousiasme omarmen we de moderne landbouwtechnieken die ons helpen het verleden terug te brengen.

In 1921 besloot Amadio Fasoli zich te wijden aan de wijnbouw in de vallei van Illasi, de groene uitgestrektheid ten oosten van Verona. Amadio zorgde zelf voor de levering van de wijnen die hij maakte voor de beste restaurants van het gebied, waarbij hij de demijohns (een soort gistingsfles) zelf met paard en wagen vervoerde. Het bedrijf werd officieel opgericht in 1925 toen de eerste factuur van verkoop werd uitgereikt aan de pastoor.

De tweede generatie van de familie was Gino Fasoli die dezelfde passie voor de wijngaarden van zijn vader erfde, waardoor het gebied van de wijngaarden en de productie van wijn werden vergroot. Het was Gino die zijn naam gaf aan het wijnhuis, gedreven door een bredere visie: zijn wijnen bekend maken in de hele regio Verona. In 1979 ontwikkelde Gino Fasoli een allergie voor sommige chemicaliën die in de wijngaarden worden gebruikt. Het wijnhuis werd vervolgens doorgegeven aan de derde generatie, Amadio en Natalino Fasoli, die de dappere en nogal moeilijke beslissing namen voor de wijnmarkt op dat moment: biologisch gaan.

“Ons heden is het verleden van anderen. Wat we vandaag zijn, is diep verbonden met wie ons voorging.” 

Amadio en Natalino Fasoli begonnen met biologische wijnbouw in de jaren 1980. Hun weigering om chemische producten te gebruiken toont diepe toewijding om hun terroir en de gezondheid van de mensen die erin wonen en werken te beschermen.

De reis die ons van de wijngaard naar het glas brengt, wordt uitgevoerd met volledig respect voor de cultuur en waarden van ons terroir. Voortdurend strevend naar uitmuntendheid, ontwikkelen en implementeren we productietechnieken die de minst mogelijke impact op het milieu hebben, om onze consument te beschermen.

De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten en de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Biodynamische praktijken richten zich op het herstellen van een evenwicht dat verloren is gegaan door intensieve landbouw.

Gewicht 1 kg
Classificatie

Veronese IGT

Druif

De druiven worden geoogst met de hand in drie verschillende sessies. Bij de eerste oogst worden jonge druiven geplukt, dit zorgt ervoor dat de frisheid in de wijnen behouden wordt. De tweede oogst vindt plaats wanneer de druiven perfect gerijpt zijn. De derde keer worden de druiven geoogst als de suikers en de smaken geconcentreerd zijn in de druiven.

Serveertemperatuur

10 – 12 gr. Celsius

Kleur

Levendig goud

Vinificatie

Van drie verschillende oogsten worden wijnen gemaakt. De gisting begint in stalen tanks waarna de wijn overgebracht wordt naar eikenhouten (tonneaux) vaten voor ca. 12 tot 15 maanden. Nadat de drie wijnen gereed zijn wordt de Pieve Vecchia geblend door de meester wijnmaker meneer Fasoli. Eens gebotteld wordt deze nog minimaal 6 maanden opgelegd voordat de fantastische Pieve Vecchia de markt opgaat. De wijn kan minsten 10 jaren, op constante keldertemperatuur bewaard worden.

Merk

Fasoli Gino

Product labels